Григор Димитров и Новак Джокович играят при резултат 4:6, 2:1 в

...
Григор Димитров и Новак Джокович играят при резултат 4:6, 2:1 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Новак Джокович 4:6, 2:1

Григор Димитров и Новак Джокович играят при резултат 4:6, 2:1  в огромния край на шампионата от сериите „ Мастърс “ във френската столица Париж. Срещата в зала „ Берси “ стартира в 16:00 часа и ще може да я наблюдавате онлайн в уеб страницата Gong.bg.

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 Срещата стартира със сервис на българина. Първото разиграване прати в навън, а по-късно Джокович удари мрежата и резултатът стана 15:15. Гришо имаше проблеми с вкарването на първи сервис, стигна се до 30:30. Джокович позволи неточност от бекхенд, по-късно обаче взе точката след най-дългото разиграване досега - 40:40 още в първия гейм. След това Григор най-сетне вкара мощен първи сервис и затрудни оптимално сърбина, след което съумя да завоюва разиграването си и да поведе.

1:1 Джокович стартира с ас. След това позволи непредизвикана неточност, пращайки топка в навън - 15:15. Сърбинът още веднъж бе неоснователен и Гришо взе точката. И този гейм стигна до 30:30. Григор сподели невероятна отбрана, само че в последна сметка Джокович излезе на мрежата и пусна къса топка, с която българинът нямаше по какъв начин да се оправи. След това той завоюва разиграването си след мощен сервис.

2:1 Геймът не потегли добре за Григор Димитров, който още имаше проблеми с първия си сервис. Джокович поведе с 30:15, само че хасковлията съумя да вкара мощен начален удар и изравни. След това поведе като не остави шансове на съперника с отличен форхенд. Последва положително разиграване, при което Гришо контролираше обстановката и съумя да завоюва гейма.

2:2 Сърбинът стартира с двойна неточност. След това още веднъж не бе безапелационен и Гришо взе самодейността с 30:0. Джокович излезе напред и със ужасно воле се върна в гейма. Последва и мощен начален удар и 30:30. Ноле съумя да затвори разиграването си.

3:2 Българинът също не бе безапелационен на собствен сервис от началото на дуела. Геймът стигна до 30:30, а по-късно Гришо излезе напред до мрежата и притисна Джокович, който прати топката в навън. Така Гришо получи късмет да завоюва разиграването си и го направи с добър сервис, който Джокович не съумя да върне.

3:3 Григор не съумя да се оправи със сервисите на съперника си и изостана с 0:30. След това прати и топката в мрежата. Джокович без проблеми затвори подаването си на нула. 

3:4 и пробив за Ноле! Хасковлията продължи да има проблеми с първия си сервис, до момента в който Джокович влизаше от ден на ден в темп. Той даже поведе с 30:15 поради преувеличен форхенд на Григор. След това първата ни ракета излезе на мрежата и се оправи. Българинът прати топка в навън и даде първи щанс за пробив на международния номер 1. До пробив се стигна след неточност на Гришо.

3:5 Джокович бързо-бързо поведе с 30:0. След това без усложнения стигна и до още две точки и на нула затвърди пробива си.

4:5 Григор обаче имаше съществени проблеми при собствен сервис-гейм, все пак той съумя да поведе с 30:15. Джокера съумя още веднъж да изравни след неточност на българина. Стигна се до ново тъждество 40:40. Гришо се оправи чудесно и въпреки всичко взе гейма.

4:6 и сет за Джокович! Световният номер 1 поведе в разиграването, само че по-късно Гришо отговори с чудесна офанзива и изравни. Стигна се до ново тъждество 30:30 след разиграване от 33 удара и чудесна игра на първата ни ракета. Ноле вкара мощен първи сервис и поведе, само че българинът не се отхвърли и докара гейма до 40:40. Последваха две точки за Джокович, който завоюва сета.

One word:
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР